tiistai 7. marraskuuta 2017

Kuukauden esitelmä Ihminen avaruudessa

Ihmiselle avaruus on vihamielinen paikka, joka rajoittaa
toimintaamme siellä. Ongelmat ovat kuitenkin voitettavissa,
jos olemme riittävästi motivoituneita. Kuva NASA.
Miehitettyjen avaruuslentojen historia alkoi hieman alle 60 vuotta sitten. Sen jälkeen miehitettyjä lentoja on tehty suhteellisen runsaasti mutta muutamaa kuulentoa lukuun ottamatta ne kaikki on tehty maapallon kiertoradalle. Avaruudessa on kaikkiaan käynyt 551 henkilöä.

Useat tutkijat, mm. Stephen Hawking, ovat sitä mieltä, että ihmiskunnan on levittäydyttävä tavalla tai toisella avaruuteen mahdollisimman pian. Syy kiireeseen on se, että maapallolla ihmiskunta on kuin kananmunat yhdessä korissa, jos jotain dramaattista tapahtuu, se voi olla ihmiskunnan loppu. 

Kuinka pääsemme Marsiin tai edes Kuuhun perustamaan siirtokuntia? Kuinka jatkamme siitä eteenpäin? Kysymysten taustalla on paljon teknisiä ongelmia mutta ne ovat ratkaistavissa. Suurimman haasteen muodostaa avaruusmatkaajien terveys, niin fyysinen kuin mielenterveydellinen. Nämäkin kysymykset on ratkaistava ennen kuin ensimmäinenkään siirtokunta on mahdollinen.


Kuukauden esitelmä pidetään Monitoimitalo 13:ssa, Wivi Lönn -salissa torstaina 9.11.2017 kello 18.00 –19.30.  Vapaa pääsy – Tervetuloa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti tarkastetaan ennen julkaisua. Toimitus voi hyväksyä tai hylätä lähetetyt kommentit!